måndag 31 mars 2008

Löparvagn

I dag har jag varit och införskaffat en löparvagn. Valet har tidigare stått mellan Chariot Cougar och BabyJogger Performance eller Q-series, alla vagnarna ligger på minst femtusen. Chariot är en kombivagn som man kan ha till bl a cykling också, BabyJogger Performance är förmodligen världens bästa renodlade löparvagn med sina rejäla 20"-hjul och världsrekordet på maran, sub 2.50. BabyJogger Q-series är en smidig vagn som man lätt fäller ihop, men har lite mindre hjul, 16". Av alla dessa godbitar föll jag för det otippade alternativet: Biltemas för 599. Den är förmodligen ren skit, men jag har inte lust att lägga fem papp på en vagn just nu. Gillar Rune att bli sprungen med och jag tycker det är kul kan jag ju köpa upp mig senare, men nu lägger jag hellre pengarna på nåt annat. Har ju en väldigt skrotig cykel till exempel. Nu ska den bara monteras så kan jag kanske ge mig av på ett pass redan i morgon. Vad jag förstått så är det kanon att springa med vagn, ibland iallafall.

Annars har det varit lugnt på hemmafronten i dag. Såg ytterligare ett avsnitt av Dexter under Runes förmiddagstuppis och sen rev jag av två avsnitt av Seinfeld när jag cyklade på trainern under hans middagslur. Har också lyckas spotta en tredje tand på väg, kan nog vara en hörntand minsann. Det borde man ju fira!



söndag 30 mars 2008

Bakfull simning och sommartider

I dag raderade två klantigheter varandra. Stack i väg till simningen en timme för tidigt, kan inte fatta det, har ju varit på söndagsträningen massor med gånger och den börjar alltid 10, men av nån anledning trodde jag den började nio i dag. Andra misstaget var att jag inte hade nån aning om att det var sommartid i dag och det var ju tur… kom prick i tid till träningen :)

Det gick riktigt tungt att simma i dag. Karina och jag var på fest i Lund igår och hade jätteskoj. Rune sov som en stock på golvet i ett sovrum och vi snackade skit, åt gott och drack rödvin precis utanför. Ljudnivån var makalös; fattar inte hur man kan sova i sånt oväsen. När vi kom hem helt utmattade och kastade oss i säng så ville inte Rune sova mer… så det blev inte många timmar i natt. Och rödvin tål jag visst inte längre och den där absinthen, varför drack jag den? Man pallar ju ingenting nu för tiden.

Igår blev det ett något avkortat cykelpass i busvädret. I ett ögonblick av högmod och vårkänslor valde jag bort skoskydden, hur man nu kan vara så korkad. Det blev iskalla tår redan efter 30 minuter och sen var resten en plåga. ”Man ska svettas in sommaren och frysa in vintern” lärde mormor mig en gång. Skulle lyssnat på bättre på henne. Dessutom hade jag laddat upp inför passet med att dra i mig två rejäla laddningar hallonpaj med vaniljglass. Inte optimalt.

Igår kom Runes första blodvite. Det känns som ganska sent med tanke på hur offensiv han är i sina utflykter. Han lyckades ramla och riva ner ett dockhus som han dessutom bet på och läppen sprack. Lär ju inte vara den sista fläskläppen… Han har också lärt sig klättra upp för trappor och det är ett framsteg jag inte är helt nöjd med.

torsdag 27 mars 2008

Cajsa Warg-triathlon

I dag hann jag faktiskt med alla tre grenarna, men det blev lite "man tager vad man haver " över det hela. Först bar det av till simhallen där jag plaskade runt i ett par alldeles för stora Hawaii-shorts. Jag kan efter det här simpasset intyga att det finns ett tänk av funktion bakom tajta Speedos.

Växjö simhall har verkligen genomgått ett lyft sen jag var här sist (vilket ju måste vara 10-15 år sedan). Det finns numera äventyrsbad, high-tech-skåp för värdesaker och herrarna går in där damernas låg förut och tvärtom... Men en sak var samma som förr: de blå och repade toadörrarna som såg slitna ut redan på 80-talet. Skön småländsk inställning att spara det som funkar. Well well, jag fick en egen bana och körde en massa skovelsim och glid-på-arm-övningar innan jag avslutade med en liten pyramid. Enligt simtränaren har jag dåligt grepp med vänsterhanden och dåligt sträck så jag hoppas att de här övningarna kan rätta till det.

Lunch på stan ihop med en gammal kompis som lyckats göra slut på lönen så jag fick bail him out från restaurangen. Nåja, det är ju bara 30 dagar till löning... I ärlighetens namn så var det nåt strul med hans föräldraersättning.

Rune bet mig i armen. Han har alltid bitit i allt han kommer ut, men nu med två tänder gör det ju riktigt ont. Efteråt bara garvade han. Det är kul med småbarn, man kan ösa fram hur många leksaker som helst och det är ändå nåt annat som är roligast. Och detta annat är nästan alltid ömtåligt eller farligt. I mina föräldrars hus verkar en specifik parfymflaska vara the chosen one.

När Rune tog sin eftermiddagslur fick hans farmor ta vaktposten och jag letade fram en cykel i garaget. Hittade också pappas cykelhjälm och ja, den var nog det fulaste jag sett. Men som småbarnsfarsa så får säkerhet gå före det uns av fåfänga jag har kvar och jag snörde på den och stack ut på en timmes runda. Efersom jag cyklade i löparkläder så var det bara att förvandla cyklingen till ett brickpass och jag sprang ut en liten trekilometersrunda efteråt.





Exakt vad tänkte pappa på när han köpte den här hjälmen?

onsdag 26 mars 2008

Första resan och underbar nostalgilöpning

I dag åkte jag genom ett snötäckt Skåne upp till Växjö för att hälsa på föräldrarna några dagar. Det är första resan själv med Rune så det känns lite pirrigt, men det ska nog gå bra (packade jag ner extra pyjamas? och hans hudkräm?)

Efter drygt tre veckor utan löpning gick det inte längre; jag var tvungen att sticka ut trots att foten egentligen inte känns bra. Det var en helt sagolik löpning i sol och snö. Och för att lägga grädde på moset så stack jag ner till anrika Elljusspåret där jag måste sprungit tusentals varv som barn och tonåring. Tyvärr ser inte skogen ut som den brukade eftersom stormen Gudrun tog mer än hon lämnade, men det är ändå min skog Skogen. Som vanligt blir några varv på denna tvåkilometersslinga rena nostalgitrippen. Jag får kalla kårar när jag passerar Gropen, där jag slet av ledbanden i foten. Jag får blodsmak i munnen när jag kommer till Upploppet där jag spurtat på oräkneliga löptest och jag kollar in mellantiderna på exakt samma ställen som förr, fast några minuter senare :) Foten började gnälla efter ett par kilometer men en sån här dag kan man inte kasta in handduken alltför tidigt, så istället stack jag hem och bytte skor och tog nån kilometer till med hunden. Kändes ingenting i mina gamla Kayano. De är lite bredare än mina nya skor så kanske har skorna nåt med skadan att göra. Fick ju den samma vecka som jag bytte skor. Hmm, det där ska jag fundera på.

Det blev inte långt i dag, runt sex kilometer, men jag sprang igen och det var helt underbart!



Jag och min träningspartner

Träningsblogg

Inspirerad av alla fina träningsbloggar så tänkte jag starta en egen. Egentligen hade jag tänkt börja redan för två veckor sedan, men jag hade inte lust att börja den med en massa skadegnäll...

Jag är föräldraledig med niomånaders Rune sedan ett par veckor tillbaka. Det är helt grymt att vara föräldraledig, även om det innefattar en del monotona uppgifter (blöja, mat, blöja, sova, blöja). Sen är ju Rune en solstråle också!

Mitt stora mål i år är Kalmar triathlon i augusti. Jag vet inte vad som väntar egentligen, men det känns som en kuljävlig utmaning. Än så länge har träningen gått hyfsat. Jag har lärt mig simma genom en crawlkurs i höstas och min gamla racer har rullat hyfsat med mil iallafall. Det är väl egentligen löpningen som gått sämst med en massa småskador som satt käppar i hjulen. Målsättningen var att jag skulle ligga på 60 km i veckan när januari var slut och det är jag inte ens nära. Men jag har cyklat rätt bra istället så det löser sig nog. Hursomhelst, good to be here.